Alvor in de Algarve

Onze appartementen en onze villa zijn gelegen op de Alto Golf & Country Club in het dorp Alvor, in het westelijk deel van de Algarve. 

De streek staat bekend om het unieke klimaat en biedt strandweer van april tot en met oktober. Zelfs buiten deze periode ligt de temperatuur al snel rond de 20 graden. Een strand- of golfvakantie of een combinatie, alles is mogelijk. En ook voor natuurliefhebbers biedt de omgeving heel veel moois.

Door de historie van Alvor is het een prachtige vakantiebestemming voor jong en oud. Er zijn mooie historische gebouwen te bezichtigen en de stranden bieden veel mogelijkheden voor echte zonaanbidders.

Alvor is een karakteristiek dorp in de Portugese provincie Algarve. Het  ligt ongeveer vijf kilometer ten westen van Praia da Rocha en heeft met zijn smalle straatjes en oude gebouwen een prachtige historische uitstraling. Tevens ligt het aan een lagune die zicht biedt op de Atlantische Oceaan. Het achterland van Alvor heeft prachtige vijgenbomen, wijngaarden en akkers.

Alvor was tijdens de Romeinse tijd een belangrijke havenstad. In het jaar 716 was het stadje in het bezit van moslims en zij bouwden er het kasteel van Alvor. Dit kasteel werd na 500 jaar door koning Sancho II van Portugal definitief terug veroverd. In het jaar 1755 werd het plaatsje getroffen door een aardbeving, waardoor het kasteel werd vernietigd. Vanaf die tijd veranderde Alvor in een typisch Portugees vissersdorpje. Tegenwoordig is Alvor behalve een vissersplaats ook een prachtige badplaats waar menig toerist zijn vakantie doorbrengt.

In het gezellige oude centrum van Alvor vind je prachtige smalle en steilte straatjes. Je vindt hier souvenirwinkeltjes, restaurants, barretjes en terrasjes. Sommige gebouwen hebben prachtige mozaïek ingelegde gevels. Aan de voet van het centrum vind je een pittoresk vissershaventje. Hier heb je een prachtig uitzicht op de rivier Alvor. Tevens ligt hier een nieuwe boulevard met terrasjes, bars en restaurants.

Het strand van Alvor is breed en loopt geleidelijk af. Dit is ideaal voor families met jonge kinderen. Naast het strand zie je een mooie partij zandsteenrotsen. Aan de oostkant gaat het strand over in kleine baaitjes met grillige rotsformaties. Op zo’n 500 meter afstand vind je één van de fijnste zandstranden van Algarve.

Breng tijdens je vakantie een bezoek aan Castelo de Alvor en de restanten van een Romeinse villa. Tevens heeft het plaatsje een zestiende-eeuwse kerk. Deze kerk is het enige gebouw dat de aardbeving van 1755 overleefde. Vanuit het nabijgelegen Portimão zijn diverse bootexcursies mogelijk. Ga op een heldere dag naar Monchique, het hoogste punt van Algarve. Het meest westelijke punt van Europa, Cabo São Vicente, ligt op steenworp afstand. Achttien kilometer verderop heeft de plaats Silves een prachtig kasteel, een archeologisch museum en het Cruz de Portugal.