Zien, doen en beleven

Algarve

De Algarve, het meest zuidwestelijke puntje van Europa, is een oase van prachtige zandstranden,slaperige traditionele vissersdorpjes, golfbanen van wereldklasse, ongerepte bergdorpen, internationale jachthavens en het hele jaar door zon. Al duizenden jaren is het een begeerd gebied met een kleurrijke geschiedenis. De Algarve is het uitgangspunt voor grote verkenningen, een prachtige plek om te ontdekken voor u en uw familie.


De stranden

Er zijn ongeveer 100 aantrekkelijke stranden langs de kust van de Algarve. Het zeewater van de Atlantische Oceaan kan verrassend warm zijn, zelfs in de wintermaanden. Slechts een korte wandeling ( 800 meter) van de Alto Country Club is Praia de Alvor, een 5 kilometer lang zandstrand, met rotsachtige inhammen aan de oostelijke kant. 

Bij apartement Laranja is de afstand tot een prachtig en beschut zandstrand tussen de rotsen (Praia do Barranco das Canas) slechts 250 meter.  

Appartement Bougainville is gelegen op 1000 meter van het strand Praia do Vau. 


De bergen

Weg van de directe kustvlakte zijn de uitlopers in de aanloop naar het hoogste punt Foia (902 meter) boven het ongerepte dorp Monchique. Dit bergachtige gebied staat bekend om de Romeinse terrassen met granieten stenen muren waar de lokale groenten worden verbouwd. Een rit over de smalle wegen rond de bergen is zeer de moeite waard en biedt elke keer weer een spectaculair uitzicht.

Dit gebied is perfect om mooie wandelingen te plannen. De hoogte zorgt ervoor dat het nooit echt te warm wordt.


Alvor

Ondanks dat deze oude kustplaats een zeer populaire vakantiebestemming is, ademen de smalle straatjes nog steeds een bijzonder gemoedelijkheid uit. Hier treft u bijzondere restaurants en bars met live muziek aan. Met een natuurlijke lagune met uitzicht op de zee is het dorp zeer gunstig gelegen. Op de onlangs gerenoveerde kade treft u bars en terrasjes aan waar u met een cocktail in de hand kunt genieten van de prachtige zonsondergang.


In de omgeving

Portimão is gelegen aan de monding van de Rio Arade op tien minuten rijden van Alvor. Het dichtst bij de zee is de Portimao Marina, een betoverende nieuwe ontwikkeling van felgekleurde appartementen, luxe jachten en chique restaurants. Verder op de rivier is de vissershaven, waar u gegrilde sardines vers van de boot kunt eten. Landinwaarts is het centrum van de stad, met een groot aantal winkels. Erg handig zijn de grote supermarkten en de bioscoop met veel Engelstalige films.

Praia da Rocha - Aan de kust tussen Alvor en Portimao is het enorme zandstrand van Praia da Rocha gelegen. Bovenop de enorme kliffen is de strip, een wereld van bars en nachtclubs open van de schemering tot in de vroege uurtjes. Praia da Rocha is de plek om 's avonds naar toe te gaan als je wilt de hele nacht dansen.  Gelegen op slechts 10 minuten van Alvor, maar ver genoeg om de rust in Alvor garanderen.

Lagos is een belangrijke stopplaats voor jachten op weg naar de Azorenen en ligt ongeveer een half uur ten westen van Alvor. Met een groot aantal goede restaurants en een keur aan winkels met traditionele Portugese gerechten tot designer merken staat Lagos garant voor een leuke dagtocht.