Onze tips

Waterpret

Voor onze kinderen altijd dé topper van de vakantie. Het waterpretpark. Er zijn er twee in de Algarve. Slide & Splash in Lagoa (15 autominuten van Alvor) en Aqualand in Alcantarilha (25 minuten van Alvor). Slide & Splash is een van de grootste waterparken in Europa. Het heeft genoeg glijbanen voor jongere kinderenen ook een papegaai show. Aqualand is iets meer op de wat kleinere kinderen gericht. 

Voor beide parken kunnen er op diverse plaatsen in Alvor tickets gekocht worden. Er rijden pendelbussen waarvoor in Alvor meerdere opstapplaatsen zijn. Voor informatie kunt u bij de receptie van de Alto Club terecht. De parken zijn geopend van begin April tot eind Oktober.


Dolfijnen safari

Zowel vanuit Portimao als Lagos kan je op dolfijnensafari gaan. Echt een coole belevenis. Met een supersnelle boot ga je de oceaan op, op zoek naar een school dolfijnen. En eerlijk gezegd, ze worden bijna altijd gevonden. Wij zijn nog nooit teleurgesteld. Wat een geweldige ervaring om die prachtige vissen langs de boot en zelfs onder de boot te zien zwemmen. Ze spelen met de golven die de boot maakt en hebben duidelijk ook plezier in jouw bezoek. Een onvergetelijke ervaring!

Ook voor het reserveren van zo'n geweldige safari kan je bij de receptie van de Alto Club terecht.


Surfen

Portugal, en dan vooral de westkust, wordt ook wel 'surfers paradise' genoemd. Vanaf Alvor is het slechts een half uurtje rijden naar de westkust. Hier zijn de golven hoog en sterk genoeg om fantastisch te surfen. Vanuit Lagos en Portimao vertrekken er dagelijks surfscholen voor een dagcursus naar de westkust. Heb je zin in een uitdaging tijdens je vakantie? Dan is zo'n trip een geweldige ervaring. Je leert in 1 dag om op je board te staan en 'mee te rijden' op een golf. Meestal zijn gebruik van wetsuit en surfboard inbegrepen in de prijs. 

In de baai van Alvor is kite surfing de favoriete sport. Overigens ook fantastisch om gewoon naar te kijken! 

 


Loungen aan het strand

Voor de ultieme ontspanning is het heerlijk om ook eens een dag door te brengen bij 'No Solo Aqua' een hippe lounge club aan het strand. Prachtige aankleding, lekkere muziek van wisselende DJ's en heerlijke cocktails en smoothies op de kaart. Wat wil je nog meer? Vermaak voor de kinderen? Dat is er ook. In Juli en Augustus ligt er een enorm speeleiland in zee recht voor de club. Voor de iets grotere kinderen een super verkoeling. En voor de ouders nog meer ontspanning.

Extra tip: De sushi en de witte sangria! Allebei het proberen waard.

No Solo Aqua is te vinden aan het strand bij de haven van Portimao.


Restaurants

Natuurlijk zijn er heel veel leuke en goede restaurants in en rond Alvor. We ontdekken steeds weer nieuwe aanraders. Als we die vinden delen we dat op onze facebookpagina. Hier onze twee echte favorieten:

Restinga - aan het strand van Alvor ligt Restinga. Onze favoriete plek om lekker te lunchen tijdens een stranddag (probeer de Octopus salade!) of wat te drinken aan het eind van de middag. Het is altijd gezellig en druk en zeker tijdens het hoogseizoen is het aan te raden om ook voor de lunch even te reserveren als je het strand op loopt. 

Canico -  (zie foto) gelegen in de rotsen aan het strand van Prainha. Een werkelijk adembenemende locatie. Vanaf Prainha neem je de lift door de rotsen om bij het restaurant te kunnen komen. Het is ook bereikbaar via het strand van Alvor (wel een stukje lopen). Er staat dagelijks heerlijke verse vis op het menu. Maar eerlijk is eerlijk, wij komen er vooral voor het geweldige zeezicht, de romantische sfeer en het verlichte strand in de avond. 

Ook voor Canico geldt: reserveren is altijd noodzakelijk!